Toidukvaliteedilisteks ja ohututeks pidamiseks peavad markeeringud ja etiketid vastama eeskirjadele, mis kehtivad nende trükkimiseks kasutatavate tintide ja kinnitamiseks kasutatavate liimide kohta. Euroopa Liidus kehtestab ja jälgib neid eeskirju Euroopa Komisjon (EC) ning Ameerika Ühendriigis USA Toidu- ja Ravimiamet (FDA).

Otsene kontakttrükk toiduainetele ja ravimitele on oluline, et edastada olulist teavet kõlblikkusaja ja jälgitavuse kohta, tagades samal ajal vastavuse toidu- ja farmaatsiatööstuse ohutuseeskirjadele. See spetsiaalne trükiprotsess on loodud tagama, et kogu teave – olgu selleks kõlblikkusaja kuupäevad, toitumisalane teave või partii koodid – kantakse söödavatele toodetele ilma tarbija tervist kahjustamata. Tindid on valmistatud mittetoksilistest ainetest, mis on ohutud tarbimiseks ja vastavad rangetele tervishoiunormidele.

on etiketid, mis vastavad seadusandluses kehtestatud standarditele, mis reguleerivad nende kasutust otse või kaudselt toidu- ja joogitoodetel. Otsesed sildid on need, mida kantakse toidupindadele, näiteks õunte ning teiste puu- ja köögiviljade koorele. Kaudsed sildid on need, mida kantakse pakenditele, mis omakorda puutuvad kokku toidu või joogi pinnaga.

Toidukvaliteedilisteks ja ohututeks pidamiseks peavad markeeringud ja etiketid vastama eeskirjadele, mis kehtivad nende trükkimiseks kasutatavate tintide ja kinnitamiseks kasutatavate liimide kohta. Euroopa Liidus kehtestab ja jälgib neid eeskirju Euroopa Komisjon (EC) ning Ameerika Ühendriigis USA Toidu- ja Ravimiamet (FDA).

Otsesed toiduetiketid

Eeskirjad on eriti ranged otseste siltide hindamisel toidukvaliteedi heakskiidu saamiseks. Need sildid ei tohi kasutada trükivärve, mis võivad sattuda märgistatavasse toitu, kui sildid märjaks saavad. Lisaks ei tohi liim jääda tootele pärast sildi eemaldamist. Kui mingi osa jääb, tuleb tõestada, et see on allaneelamisel ohutu.

Kaudsed toiduetiketid

Kuigi need ei ole nii kriitilise tähtsusega kui “otse-etiketid”, reguleeritakse kaudseid toidukvaliteediga silte samuti rangelt, et vältida ohtlike kemikaalide juhuslikku allaneelamist. Näiteks muutuvad toidu- ja joogipakendite sildid sageli niiskeks pärast külmkapist väljavõtmist. Heakskiidu saamiseks peab olema tõestatud, et nende siltide loomisel kasutatud tindid ja liimid ei „veritse” märjaks saades ega kujuta endast ohtu juhuslikuks tarbimiseks.

Videojet 1620 FG “Aitab tagada usaldusväärse, toidukvaliteediga trüki toidule ja ravimitele, kasutades nõuetele vastavaid tinte ohutuks, tõhusaks ja vähest hooldust vajavaks tööks.”

ALcode lahendused

Huvi või küsimuste korral võtke meiega ühendust.